top of page

Styrketräning

Catrin Lofsanstudion.jpg
Träningsredskap

 

Du får dels träna med din egen kroppsvikt som motstånd men jag lägger även in övningar med olika träningsredskap så som kabelmaskin, skivstång, hantlar, medicinboll, kettlebells, pilatesboll och TRX-band.

Den optimala träningsformen

 

Att träna styrketräning är en optimal träningsform för att stärka din kropp och uppnå god hälsa - oavsett om du aldrig har träna i hela ditt liv eller om du är van elitmotionär.

 

Att utföra styrketräning i någon form ger stora fördelar. Styrketräning förebygger såväl som bygger upp en optimal allmänhälsa: förbättrar muskelstyrkan, bränner fett, förbättrar ämnesomsättningen och ökar uthålligheten. Styrketräning förbättrar insulinkänsligheten, ökar syreupptagningsförmågan, minskar blodtrycket och minskar onyttiga blodfetter, är bra för leder och motverkar benskörhet, ökar den mentala hälsan (minskar oro, ångest och depressioner) m.m. Styrketräning har den fördelen att du snabbt kan uppnå goda resultat, vilket förhoppningsvis stimulerar till fortsatt kontinuerlig träning.


Styrketräning sker oftast på ett träningsanläggning (gym) men har du svårt att ta sig till en gymmet på grund av avstånd eller tidsbrist så erbjuder jag träning i din miljö så som i hemmet, utomhus eller på ditt företag.

bottom of page